Website laten maken ?

Elke webdesigner heeft een geheim of twee. Hard gewonnen workflows, verborgen hacks en insider kennis die het teken vormen van echte ervaring en de dingen die goede webdesign training scheiden van goed. Wilt u echter een website laten maken op maat ? Dan kan u hier ook eens kijken.
Hier hebben we erin geslaagd enkele van de webs drukke devs en ontwerpers te overtuigen om te delen met hun meest bewaakte trucs en tips. Het is een hele collectie.
Verpakt met professionele know-how, ontdekt u de geheime kenmerken van bekende gereedschappen, de beta-diensten die de ontwerpindustrie overbrugt en CSS-trucs die het ontwerp van pagina’s voor meerdere platforms makkelijk maken. Dus of u nu een beginner bent bij online design of een web veteraan, bent u verplicht om hier een of twee tips te ontdekken die de manier waarop u werkt verandert.

Snellere codering
01. CodeKit voor browser herladen

CodeKit stelt u in staat om direct de wijzigingen in uw browser te zien, zonder te verfrissen
“Als je op een Mac bent, dan is CodeKit een must,” zegt Keir Whitaker, medeoprichter van Viewport Industries. “De browser herladen functie is alleen de kleine kosten waard. De dagen van hardverfrissing van uw browser om veranderingen in werking te treden zijn lang weg.”

02. Wereldwijde veranderingen aanbrengen

Hier is een coderende tip van muzikant, producent en web dev Elliott Fienberg die de dingen snel kan helpen bij de vroege stadia van uw ontwerpwerk. Gebruik de wildcard CSS regel – met behulp van een sterretje als selector – en u kunt wereldwijde wijzigingen aanbrengen op een hele pagina. Als u bijvoorbeeld alle lettertypen op een pagina wilt wijzigen naar sans-serif, hoeft u alleen: * {font-family: arial, helvetica, sans-serif;}
Dit is een truc van een grote ontwerper om in je zak te hebben, terwijl je door het ontwerpproces gaat. Natuurlijk is het niet zo’n geweldig idee om het in je live code te laten, dus gebruik deze truc zorgvuldig en spaarzaam!

03. Zet een gekleurde schets

Bestand dit in de map “Simple Genius Genres” – een tip van Christopher Murphy van Web Standardistas, waardoor het cross platform design zo veel makkelijker wordt. “Bij het werken met media vragen, stel een overzicht in een gekleurde kleur,” zegt Murphy. “Bijvoorbeeld: {overzicht: 10px solid groen / rood / geel / blauw;}. Hierdoor kunt u direct zien welke exacte regels worden toegepast op wat u momenteel kijkt.”
04. Controleer uw karaktertelling. Kosten website laten maken is ook een belangrijke factor wanneer u beslist om een webdesigner te kiezen.
“45-75 karakters per regel wordt algemeen geaccepteerd als veilig voor comfortabel lezen,” zegt Trent Walton, oprichter en ontwerper bij Paravel. “Er is een snelle truc om ervoor te zorgen dat uw responsieve of vloeibare vormgeving dit ondersteunt. Plaats een lijn dummy tekst op uw pagina met een sterretje bij karakter 45 en een sterretje op karakter 75. Test nu de site om ervoor te zorgen dat het binnen deze parameters verandert. ”

 

 

05. Gebruik FitVids voor video-inbedding

HTML5 heeft de video-inbedding vereenvoudigd, maar ontwerpers hebben nog steeds twee problemen. De eerste is het verkrijgen van video om de responsiviteit te veranderen. De tweede moet ervoor zorgen dat degrades grafisch worden verwerkt voor Flash wanneer HTML5-inbedding niet wordt ondersteund. Voer FitVids in, een jQuery-plugin die alles voor u verzorgt.
Behandelen met afbeeldingen

06. Smushit voor afname van beeldgrootte

Sites met zeer geoptimaliseerde afbeeldingen laden sneller en werken beter op meer apparaten. “SmushIt is een geweldige optie om beeldbestandsgroottes te verminderen,” zegt webontwikkelaar en Microsoft-evangelist Martin Beeby, en we zijn het er mee eens. U kunt ook Trent Walton’s fav ImageOptim proberen te geven.

web-design-1
07. Exporteer beelden als 8bit PNG

Martin Beeby heeft een website laten maken bij o-design.maakt een oud-school suggestie voor het verwerken van PNG-beeldbestanden. “Als u een afbeelding exporteert van Photoshop naar PNG, en het niet transparant hoeft te worden, probeer het als 8bit PNG te exporteren,” legt hij uit. “In de meeste gevallen wordt de beeldkwaliteit niet beïnvloed, maar u zal de bestandsgrootte enorm verminderen.”

08. PNGQuant voor beeldconversie
Als u transparantie wilt handhaven en de bestandsgrootte minimaliseert, is er een service die u kan helpen. PNGQuant kan 24 / 32bit PNG’s converteren naar 8bit PNGS en nog steeds transparantie handhaven. Er is fijn voor jou.

09. Gebruik GuideGuide

GuideGuide is een kolom, rijen en middelpuntenpaneel voor Photoshop
“De beste websites zijn ontworpen voor een netwerk,” zegt Rhys Little, directeur van het digitale marketingbureau Plug and Play. Het instellen van rasters elke keer in Photoshop kan echter vervelend zijn. Hij adviseert een handleiding: “Het maakt het proces een beetje en bespaart u veel tijd aan het maken van aangepaste roosters.”

10. Gebruik een rooster van 12 kolommen

Een ander tip van Rhys Little: “Typisch is het een goed idee om een ​​rooster met kolommen goed te delen met 2, 3 en 4. Daarom is een 12 kolom rooster een van de meest populaire en veelzijdige rasters die u kunt gebruiken.” Bekijk 960grid voor meer webdesign-vriendelijke roostersjablonen voor een groot aantal apps.

Desk with Notes About SEO
11. Zoek kleur in inspiratie

We zijn al fans van Adobe Kuler; Martin Beeby heeft een gebruik onthuld waar we niet van hadden gedacht: “Ik ben kleurblind en dus als ik kleurpaletjes samenvoeg voor een project, kom ik altijd naar Kuler,” legt hij uit. Hij beveelt ook Color Lovers aan – een creatieve gemeenschap waar leden kleurenschema’s, ontwerpen en ideeën delen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s